A sztori

A "sztori"

 

Hamar rájöttünk, hogy az aszfaltbringázás nem teljesen nekünk való sport, lecseréltük hát az országutat erdei ösvényekre, dózerutakra, patakmedrekre. Egyre többször és többet tekertünk erdőn-mezőn keresztül, a lehető legkevesebb kötöttséggel. A legkézenfekvőbb úticél Erdély volt, hiszen túratársaságunk révén egyébként is rengeteget jártuk a bihari hegyeket, több száz lelkes túrázónak mutattuk meg ezt a lenyűgöző - és akkor még szinte járatlan - vidéket. Így kezdődött minden.


 

Az útvonalak jellegéből az következett, hogy a több napos túrára való cuccot a hagyományos bicajos pakkokba nem tudtuk bepakolni, mert a nehéz terepen ez így nem működött volna. Megpakoltuk hát a nagy hátizsákokat és azokkal indultunk útnak. Én személy szerint megszoktam, de lássuk be ez azért nem embernek való. Bár így a pakk is élő tömeggé válik, a súlypont túlságosan felkerül, ami főleg a zúzós erdei ösvényeken kényelmetlen, nem is beszélve arról, hogy az ember háta teljesen lefő. Azt nem kell magyaráznom mennyire bírsz vacogni még nyár este is egy 150 km-es hegyi tekerés után. 2015-ben nekivágtam a Kaukázusnak hasonló módon felszerelve, nem ritkán a bicaj is a hátamon kötött ki, olyan meredek volt az ösvény. Kell hogy legyen ennek egyszerűbb módja, valahogy meg kellene találni a középutat, cuccok is, kényelem is. Kis kutakodás után aztán kerültek erre a problémára a világ más tájairól nagyon praktikusnak tűnő megoldások. Ezeket alapul véve kezdtük el saját pakkjaink fejlesztését.

 

Jelenleg túl vagyunk több termékváltozaton -melyek természetesen nem kerültek kereskedelmi forgalomba-, több erdélyi és egy 10 napos kaukázusi teszten is. Azt hiszem mi már olyanokra is gondolunk, amire kevesen, egyszerűen azért, mert magunknak találtuk ki, és elég kemény feltételek közt teszteltük.

Így készült el az első két típus, a YAKHAS, ami egy a vázba rögzíthető framebag, és a YAKFAR, ami egy hátsó bag, kivehető zsákkal.

 

A termékpalettát folyamatosan szélesítjük, de a fejlesztéshez idő kell, hiszen minden megoldást alaposan ki kell próbáljunk ahhoz, hogy nyugodt szívvel gyártásba rakhassuk.