Anyagok

Anyagok, megoldások

A legjobb minőségű alapanyagokból dolgozunk, ahol szükséges, dupla vastagsággal, de fölösleges plusz súlyt nem építünk be a táskákba. A kritikus helyeken, ahol különösen sok sarat kaphat a bag, ponyvaanyagot használunk, így könnyebben tisztítható.

 

 

 

 

A váztáska (framebag) alsó része ponyva, két rétegű, a többi egy rétegű szőtt, impregnált PTP. A táska egy rekeszes, vízhatlan cipzárral záródik. Igény szerint készítünk két rétegű szivaccsal bélelt változatot is. A tépőzáras pántok 40-es hevederek, nagyon erős tartást biztosítanak. Ezekből felül és alul három, hátul pedig kettő rögzíti a táskát a vázhoz. A vázra átlátszó matt, vagy fényes fóliát adunk, hogy megóvjuk a váz festését. Erre az erős igénybevétel és a sár miatt szükség lehet.

 

 

A hátsó bag két részes. A hám részt a nyeregcsőhöz tépőzárral rögzíthetjük, majd az oldalsó hevedereket a nyeregpálcák alatt átfűzve csatolhatjuk az oldalcsatokhoz. Az alsó és a nyeregcső felőli rész vastag ponyva anyag, a többi szőtt PTP. A hám mindenütt két rétegű, az erős igénybevétel miatt. A zsák anyaga is impregnált PTP, ami egy rétegű. A végeit visszahajtás után kötéllel tudjuk a nyeregpálcához húzni, majd a nyeregcsövön megkötni. Fontos, hogy a zsák alsó része jól ki legyen tömve, és feszesre össze legyen húzva, mert így fog a lehető legjobban illeszkedni a hámba, és kellően stabilan állni a helyén, még extrém terepen is. Miután a zsákot rögzítettük a helyén a hátsó csattal, ne felejtsük el az oldalcsatokat meghúzni. A hátsó lámpát szükség szerint a hátsó csat pántjához tudjuk rögzíteni.

 

 

 

  Szőtt, öntött ponyva
  CORDURA 600
  PTP
  Szöveterősítésű PVC ponyva